Tjänster

Säkerhet i varje steg. 

IMG_2517.JPG

Sektionsfällning

Har du ett träd på eran tomt som står väldigt trångt så kan det behövas att man klättrar upp i trädet och sågar ner det uppifrån. Vi är certifierade och får enligt arbetsmiljöverket använda motorsåg uppe i en trädkrona. 

Avancerad trädfällning

Även om ett träd får plats att fälla helt på en trädgård så krävs det ofta stor erfarenhet för att med säkerhet lägga trädet där man vill ha det. Vi på TRÄDTEAMET har många tusen timmars erfarenhet av att fälla avancerade träd. Vi har även den utrustningen som behövs för att göra jobbet på bästa sätt. Här på bilden är ett exempel på hur det kan se ut. Bakom fotografen står en sommarstuga och till höger om trädet går det en elledning. Eftersom vi inte tar några risker så har vi säkrat upp trädet med ett långt rep som sträcker sig från stammens botten till trädkronan och vidare bort till en repvinsch som är förankrad cirka 30 meter längre bort. På så sätt kunde vi i det här fallet se till så att inte trädet gick över huset eller över elledningen. 

IMG_3099_edited.jpg
IMG_3030[1].jpg

Säkerhetsbeskärning av gamla lövträd

Har ni ett gammalt vackert lövträd på eran tomt eller tex i ett stugområde som ni inte vill ta ner men ändå känner att det är lite osäkert att vara under på grund av nedfallna döda grenar som ligger på backen i tid och otid? Då kan vi på TRÄDTEAMET klättra upp i trädet och såga ner dom döda grenarna så att det är säkert att vistas under trädet igen. En utav våra största uppdragsgivare när det kommer till säkerhetsbeskärning är Svenska kyrka. Ofta finns det många stora gamla lövträd på kyrkogården som innehåller stora mängder döda grenar. Dessa grenar är inte bara en säkerthetsrisk för kyrkogårdens besökare utan även en arbetsmiljöfråga för vaktmästarna som ofta vistats under dessa träd. På bilden håller Viktor på att rigga för att kunna ta sig upp i trädkronan på en stor alm.